Sunday, February 8, 2015

Împărăția lui Dumnezeu este înlăuntrul nostru ( Părintele Arsenie Boca )




Împărăția lui Dumnezeu este ori unde se află un om centrat lăuntric pe Iisus.

În rezumat, Împărăția lui Dumnezeu este ori unde se află un om centrat lăuntric pe Iisus. Nu este o împărăție de vedenii - cum cer oamenii. (...)
A fi luminat de cunoștința lui Dumnezeu, a fi curat și smerit cu inima, este singurul argument valabil al Împărăției. Într-un așa suflet se străvede Iisus. El nu trebuie să vorbească, este destul ca să existe: existența lui grăiește mai tare decât cele ce ar spune.

(Părintele Arsenie Boca, Din învățăturile Părintelui Arsenie Boca – Rostul încercărilor, Editura Credința Strămoșească, Petru Vodă – Neamț, 2008, p. 126)


http://www.doxologia.ro/cuvinte-duhovnicesti/imparatia-lui-dumnezeu-este-inlauntrul-nostru

Virtutea unei adevărate creştine ( Sfântul Cuvios Lev de la Optina )


 

Fiule, iertate îţi sunt păcatele tale, scoală-te şi umblă.

Fiica voastră A. vă scrie că este bolnavă şi că mulţumeşte pentru aceasta Domnului Dumnezeu; aceasta este virtutea unei adevărate creştine, al cărei exemplu minunat ne învaţă şi pe noi păcătoşii ce să facem cu noi înşine la vreme de boală; pentru că nu vom birui cârtind, ci cel ce va striga mulţumind lui Dumnezeu, acela cu adevărat va auzi glasul Lui preadulce zicând: „Fiule, iertate îţi sunt păcatele tale, scoală-te şi umblă”. Iar despre boala voastră, pe care doriţi să o tămăduiţi cu medicamente de care aţi binevoit să-mi scrieţi, să fie cunoscut dragostei voastre că ceea ce aţi început să faceţi nu vă poate dăuna la mântuire (dacă vă veţi păzi cu frică de alte rele). (Sfântul Cuvios Lev de la Optina)

(Filocalia de la Optina, traducere de Cristea Florentina, Editura Egumenița, Galați, 2009, pp. 76-77)


http://www.doxologia.ro/cuvant-de-folos/virtutea-unei-adevarate-crestine