Friday, February 27, 2015
Să căutăm mereu în Biserică! ( Arhimandrit Arsenie Papacioc )
Nu căuta fata sau băiatul la discotecă sau în alte locuri de acest gen, cum este specific astăzi, ci caută la biserică, sau în mediile acestea mai decente.
Eu am recomandat mereu: nu căuta fata sau băiatul la discotecă sau în alte locuri de acest gen, cum este specific astăzi, ci caută la biserică, sau în mediile acestea mai decente.
Foarte multe fete mi-au spus că au văzut băieţi la biserică şi aveau de gând să se mărite şi îmi spuneau deschis aceste sentimente: „Şi mi-ar plăcea de băiatul acela şi când văd cum se închină şi cât de serios este în biserică, aş vrea să mă mărit cu el”.
Deci ele caută bărbatul; şi bărbatul este acela care observă în ea valorile ei religioase, valorile ei duhovniceşti, pentru că acesta este un lucru foarte important într-o relaţie dintre un bărbat şi o femeie. Ce te-ai face, în familie, dacă unul se roagă şi altul înjură, sau îi dă cu cratiţa în cap, sau provoacă ceartă?
(Arhimandrit Arsenie Papacioc, Despre armonia căsniciei, Editura Elena, Constanța, 2013, p. 82)
http://www.doxologia.ro/familie/casatorie/sa-cautam-mereu-biserica
Credința adâncă a Părintelui Efrem Katunakiotul
Iubiții mei frați, trebuie să vă spun: suntem slabi în credință. Nu avem acea credință puternică, așa cum am văzut la Bătrânul Efrem Katunakiotul.
Acesta, cândva, a avut o suferință trupească. Îi apăruse o eczemă pe piciorul stâng, iar această eczemă s-a tot întins, s-a tot întins, până i-a acoperit tot spatele. Ajunsese să aibă spatele plin de răni și avea dureri: nu putea nici să ia o cămașă pe el. Și au venit în vizită doi medici de la Atena, de la spitalul ,,Ippokráteio”. Când l-au văzut, i-au spus: ,,Gheronda, trebuie numaidecât să te ducem la un spital, la Tesalonic sau la Atena. Aici nu se poate să te vindeci, trebuie să mergi la spital și să ai parte de îngrijire”. Când a auzit acest lucru, Bătrânul Efrem s-a întristat foarte mult. Nu ieșise niciodată din Sfântul Munte, și nu vroia să iasă nici atunci. Nu știa ce să facă. A mers la bătrânul lui, iar acela i-a spus: ,,Vei merge. Chiar acum, luni, vei merge la spital”. Vedeți? A făcut ascultare. Chiar dacă i-a părut rău, într-o primă fază, mai apoi, a înțeles pe deplin că ascultarea este mai mare decât toate. Dar, ce ne spune mai departe?
Am mers la icoana Maicii Domnului și am îngenuncheat în fața icoanei și m-am rugat: Maica Domnului, tu o să mă vindeci! Unde să caut eu vindecare? La medicii de la spital? Tu trebuie să mă vindeci! Tu mi-ai făgăduit că o să ai grijă de noi, monahii. Vreau să mă faci bine, să mă vindeci. Nu vreau să ies din Munte și să mă caut la doctori. Tu ești vindecătoarea noastră! Și am stat și m-am rugat acolo, cu capul la pământ.
După ce s-a rugat, s-a ridicat și s-a îndreptat spre chilia lui, care era foarte aproape de biserică. Numai ce a făcut câțiva pași, a simțit că rănile nu îl mai usturau. Când s-a uitat mai bine, a văzut că se vindecase cu totul: rănile se închiseseră. Cum s-a întâmplat acest lucru? Credința, credința și îndrăzneala pe care a avut-o atunci când a plecat genunchii și s-a rugat Maicii Domnului l-au vindecat. Iar Panaghia (Preasfânta) nu s-a lăsat prea mult rugată și a făcut minunea. Pentru că Maica Domnului face mereu minuni cu noi…
http://www.pemptousia.ro/2015/02/credinta-adanca-a-parintelui-efrem-katunakiotul/
Subscribe to:
Posts (Atom)