Sunday, March 20, 2016

Cel care nu știe el însuși nu știe Dumnezeu... ( Sfântul Nectarie din Eghina )


Cel care nu știe el însuși nu știe Dumnezeu, fie. Iar cel care nu cunoaște pe Dumnezeu nu cunoaște adevărul și natura lucrurilor, în general, ... Cel care nu se cunoaște pe sine în mod continuu păcatele împotriva lui Dumnezeu și se mișcă în mod continuu mai departe de El. Cel care nu cunoaște natura lucrurilor și a ceea ce ei sunt cu adevărat în sine este lipsit de putere pentru a le evalua în funcție de valoarea lor și de a exercita o discriminare între media și prețios, lipsite de valoare și valoroase. De aceea, o astfel de persoană se poartă în exercitarea de lucruri deșarte și banale, și este preocupat și indiferenți față de lucrurile care sunt veșnice și cel mai prețios.

Sfântul Nectarie din Eghina

În această viață pentru toată lumea ia examenele, în scopul de a trece pe la viața veșnică, Paradis. ( Sfântul Paisie Aghioritul )


Aceia care pretind sunt sensibili, iubitori, și discret și să îndure nedreptățile altora, dar spun: "Să-i al lor să primească de la Dumnezeu", sunt induși în eroare de înșelătorul fără să-și dea seama, din moment ce aceasta este o modalitate de a blestem politicos. În această viață pentru toată lumea ia examenele, în scopul de a trece pe la viața veșnică, Paradis. Este sentimentul meu că acest blestem politicos este sub semnul de trecere spirituală.

Sfântul Paisie Aghioritul