Un creștin trebuie să fie politicos tuturor. Cuvintele și faptele lui să răsuflare cu harul Duhului Sfânt, care locuiește în sufletul său, astfel că, în felul acesta s-ar putea să slăvească numele lui Dumnezeu. Cel care reglementează toate discursul său reglementează, de asemenea, toate acțiunile sale. Cel care veghează asupra cuvintelor pe care urmează spune, de asemenea veghează asupra faptelor pe care intenționează să facă și el niciodată nu iese din limitele comportamentului bun și binevoitor. Discursul grațios al unui creștin se caracterizează prin delicateness și politețe. Acest fapt, născut din iubire, produce pace și bucurie. Pe de altă parte, mitocănie dă naștere la ură, dușmănie, necazuri, competitivitate, dezordine și războaie.
Sfântul Nectarie din Eghina
În judecata finală, starea fiecărei persoane va fi dezvăluit într-o clipă, și fiecare persoană pe cont propriu va proceda unde aparține. Fiecare persoană va recunoaște, ca și în cazul în care pe un ecran de televiziune, propria nemernicie, precum și starea spirituală a altora. El însuși se va reflecta asupra celuilalt, și el va pleca capul, și trece la locul unde aparține. De exemplu, o noră care stătea confortabil cu picioarele încrucișate în fața mamei-in-law ei, care, cu un picior rupt a avut grijă de nepot, nu va fi în măsură să spună: "Hristos meu, de ce te pune mama mea-în-lege în Paradis, fără a include pe mine? ", pentru că scena va veni în fața ei să o condamne. Ea va aminti pe mama-soacră ei, care stătea cu piciorul rupt, în scopul de a avea grijă de ea și nepot ea va fi prea rușine să meargă în Paradis - dar nu va mai fi loc pentru ea acolo, oricum.
Sau, pentru a cita un alt exemplu, monahii se va vedea dificultățile, necazurile oamenilor din lume, și modul în care acestea le confruntă; iar în cazul în care nu au trăit în mod corespunzător ca monastici, ei vor coborî capul și se continuă pe cont propriu în locul în care îi aparțin. Acolo, călugărițe care nu au fost pe placul lui Dumnezeu se va vedea mame eroice care nu au luat jurămintele și nici nu au avut binecuvântările și oportunitățile pe care le, maicile, au avut. Ei vor vedea cum sa luptat acele mame, precum și înălțimile spirituale au atins, în timp ce ei, maicile, care cu lucruri mărunte preocupați și de ei înșiși, chinuită vor fi rușine! Acestea sunt gândurile mele cu privire la modul de realizare a Judecatii de Apoi. Cu alte cuvinte, Hristos nu va spune: "Ai venit aici; Ce-ai făcut "Nici nu va spune El," Tu du-te în iad; te duci în Paradis. "Mai degrabă, fiecare persoană se va compara cu ceilalți și de a trece la locul potrivit.
Sfântul Paisie Aghioritul