Biserica comemorează pe 23 august spectacolul Adormirii Maicii Domnului. Este o mare sărbătoare cunoscută de toată lumea drept cele nouă zile ale Maicii Domnului.
Termenul de „apostazie” în tradiția bisericii înseamnă finalizarea unei mari sărbători creștine, care a început în urmă cu opt zile. Este un obicei adoptat de evrei către creștini.
În fiecare an, pe 23 august, se sărbătorește Sărbătoarea Adormirii Maicii Domnului, în a noua zi a Maicii Domnului, iar Biserica închide cu aceeași ocazie festivă Adormirea și Liturghia Maicii Domnului, care se sărbătorește la 15 august.
Multe biserici, capele și mănăstiri sacre din întreaga țară sunt cinstite mâine cu mare splendoare și devotament față de cele nouă nume ale Maicii Domnului. Unele dintre ele sunt Doamna noastră de Maliki, Charos, Doamna noastră de Enyriametissa, Doamna Grava din Patmos, Flambouriani, Doamna noastră de Eleusa în Castelul Kythnos, din Pandanassa în Arkou (Lipsi), Faneromena în Sana iar în Samos, Karpathos, Symi și în fiecare județ din țară, harul ei este onorat.
Maria, Marios, Panayiotis, Panayiotas și Despina, de asemenea, sărbătoresc această zi în unele părți ale Greciei. Oamenii dau un alt ton sărbătorii și o numesc „Nouă a Fecioarei Maria”.
El se gândește la el ca la o amintire a Maicii Domnului, la fel cum face și cu propriul său popor.