Saturday, February 7, 2015

„Colacul de salvare” al copiilor ( sfânt Porfirie )

 Va trebui să cerem de la Dumnezeu, cu multă credinţă, milă pentru aceşti copii ce nu-şi asumă răspunderea pentru necredinţa lor. A noastră este doar responsabilitatea de a ne smeri şi a ne părea rău sincer, pentru ca apoi Dumnezeu să-i ajute într-un anume fel. Le va arunca El un „colac de salvare”.


Când ÎI aflăm pe Hristos la o vârstă mai înaintată, adică vreau să spun atunci când deja copiii noştri au crescut, ce trebuie să facem pentru a-i aşeza pe drumul cel bun către Dumnezeu?

Aici numai rugăciunea mai poate da rezultate. Va trebui să cerem de la Dumnezeu, cu multă credinţă, milă pentru aceşti copii ce nu-şi asumă răspunderea pentru necredinţa lor. A noastră este doar responsabilitatea de a ne smeri şi a ne părea rău sincer, pentru ca apoi Dumnezeu să-i ajute într-un anume fel. Le va arunca El un „colac de salvare”. (sfânt Porfirie)

(G. Spiliotis, Părinții duhovnici și copiii. Educația tinerilor în conformitate cu învățătura Sfinților Părinți ai Bisericii noastre, traducere de Ilioniu Georgeta Mariana, Editura Egumenița, Galați, 2006, p. 48)


http://www.doxologia.ro/familie/cresterea-copiilor/colacul-de-salvare-al-copiilor

No comments:

Post a Comment

Note: Only a member of this blog may post a comment.